Attackerar Turkiet imorgon

Imorgon lägger den cyklande 83:an in en attack mot Turkiet, åhhh nu blev jag sugen på en 88:an glass bara för att jag skrev så. Planen var att rulla in i Istanbul på Onsdag men jag kände mig lite sliten igår så jag valde att boka två hotellnätter från Torsdag. Kände att det var enda sättet att lugna ner tempot som tills nu har varit högt. Likt Marcus Toll som tog MC-kortet på några veckor så har det även från min sida vart mycket verkstad lite snack. Sedan Dubrovnik har dagarna sett ut så här och då är det i mycket kuperad terräng 15,15,16,21,16,15mil och idag lite vilodag med 13 platta mil. Inget superspännande har hänt förutom natten mellan Lördag och Söndag då jag sov långt uppe i bergen. Vaknade upp ur min ”skönhetssömn” av att något kändes fel. Började ana att något stort djur var utanför tältet och plötsligt hör jag ett klassiskt dovt björn vrål. WTF en jävla björn utanför tältet. Jag är dock besviken på mig själv att jag inte vågade dra ner dragkedjan och kolla ut för att verkligen vara 100% säker, vilket jag nu inte kan vara. Läste igår att fler och fler björnar börjar söka sig ner mot Grekland men detta i Nord-Västra Grekland och där jag sov var i mitten av Norra Grekland. Så som sagt låter jag det vara osagt om det var en pytteliten/stor eller överhuvudtaget var en björn. Idag för några timmar sedan hände en rolig sak. Jag kom cyklande och ser att två personer på vänster sida av vägen stannar och pratar med varandra. En till fots och den andra på cykel så jag kör över och hälsar. Det visar sig att cyklisten var på väg tillbaka från Istanbul till Frankrike och han till fots var på väg till Istanbul. Vi tre står där och pratar i några minuter då en annan kille kommer även han till fots och tro fan att det visar sig att även han ska gå till Istanbul. På mindre än fem minuter står vi fyra där och två som ska gå till Istanbul jag som ska cykla och den fjärde som kommer därifrån. Haha kul som tusan och vi står där och pratar i säkert 30min. Nu ser jag fram emot tre lugna dagar på cykeln och väl framme i Istanbul två härliga hotellnätter. 20121022-183946.jpg

20121022-184042.jpg

20121022-184059.jpg

20121022-184116.jpg

20121022-184125.jpg

20121022-184151.jpg

20121022-184200.jpg

20121022-184213.jpg

11 reaktion på “Attackerar Turkiet imorgon

 1. Kul att det finns fler äventyrare ute och rör på sig. Du kan väl tälta lite närmare civilisationen då kanske det inte finns några BJÖRNAR. Njut av vägen till Istanbul och cykla lugnt Kram Mamma.

  • Nu är björnarna ett minne blott och du får nog börja oroa dig för något annat. Trafiken kanske men jag känner mig faktiskt väldigt trygg på vägarna. Det som jag är orolig för är kylan i östra Turkiet. Det ska förmodligen gå bra och om inte annat så lär jag tina upp i Dubai om jag kommer dit.

 2. Gött med björnen. Jag trodde att jag var jagad av en björn i nord-Norge i våras men kom sedan fram till att det var en järv. Det lär ju dock inte varit en järv hos dig.

  • Det kan ju ha varit vad som helst lätt att förstora upp saker och ting när man känner sig osäker. Var dock helt klarvaken och kände bara att WTF det är ju en björn, det lätet känner jag igen så väl. Nu är det ett minne blott vilket är skönt. Hoppas du och Anna njuter av hösten och den stundande vintern.

 3. Gött snack nu Mackan!

  Jag har väntat med min debut här på bloggen men kände att det nog börjar bli dags för en kommentar…

  Vi är många som följer vår kära vän längs hans spännande resa som pendlar mellan klassiskt stekarmaner och misär! En sak är dock säker, Nr 83 har varit ett dragplåster ända sen han tågade in i Valkenburg och stämningen höjdes ytterligare under den traditionsenliga Oktoberfesten i München. Jag hade själv äran att härbärgera min gamla vapendragare när han besökte mig och min flickvän i WIen.

  Nu vekar det som om även de stora vilda djuren blir nyfikna på vad det är för ”stolle” som far fram i östlig riktning. Därför vill jag bara passa på att ge dig några några tips inför din fortsatta färd. Som du säkert redan har märkt kommer det vara stunder som du undrar vad f*n du håller på med och andra gånger är du helt fascinerad av vad världen har att erbjuda. När det känns tufft är det bara att söka mod och tänka på allt härligt här i livet. Vi har redan hört dig referera till roddklubbslegender och pinnglassar. Vad det än är som gör dig glad är det bara att tänka positivt och hålla fast vid att det är resan som är målet…du vet nog bättre än många, att livet faktiskt är ett ett äventyr!

  Avslutningsvis, passa på att glida vidare nu Mackan! Det är din resa och ditt äventyr…och om du ibland tvivlar finns det många som gärna ”knuffar” på dig med våra lyckönskningar!

  • Ja jävlar va du har väntat Toll Boy men ohh va det var värt det. Ska skärmdumpa din kommentar så jag kan ta fram den offline när jag har det jobbigt.

 4. Ha ha vad är det för konstiga människor du träffar? :) Kanske var nån av dem som var utanför ditt tält. Jäkla mycket snabbmat du äter nu :) Ha det gött Mackan!

 5. Kanske var det inte En björn utan Björn som drev med dig. Har tipsat Lott Brome på sveriges radio om dig och din cykeltur hon har fått din adress och tel nr ,hoppas att få höra din röst på radion när jag sitter och kör.Ha det kul,vi har ögonen på dig.

  • Gött att du tipsar om mitt äventyr men jag känner att det är ganska lagom med bloggen för nära och kära. Skulle jag vilja mer skulle det nog inte vara några problem att få tidningar och radio och uppmärksamma äventyret.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>