8400km och jag är i Teheran

Gör en kort uppdatering nu och kommer med en längre senare idag. En bild säger mer än tusen ord och dom sista dagarna kan verkligen sammanfattas med bilderna jag nu lägger upp. Bara snabbt om när jag igår kom till Teheran. Jag trodde verkligen att det i Teheran skulle vara likt Istanbul med hotell överallt, boy i was wrong. Hittade inga hotell och människorna jag frågade funderade länge och ringde ofta telefonsamtal och gav mig beskrivningar om att det tex 5km åt detta hållet finns ett hotell. Efter en kebab och inköp av kontantkort började jag ta mig åt det hållet där flera sa att det skulle finnas ett hotell. Trafiken i Teheran kan verkligen sammanfattas med ett ord, kaos. Vid ett rödljus frågar jag en kille på motorcykel om det finns hotell i Teheran. Vi börjar prata och det visar sig att han är cyklist. Jag tar upp min IPod och börjar visa bilder, tro fan att han känner Sina som jag sov hos i Cappadocia. Mohammed som han heter blir helt galen och börjar ringa telefonsamtal och 5min senare har jag hittat en sovplats för kvällen. Jag sov inte hos Mohammed utan hos en vän till honom men just nu väntar jag på honom för att vi ska förhoppningsvis upp och vandra i bergen. Inser att jag bara kan hålla tummarna att det blir så. Helt sjukt att jag hade sådan tur :-)

20121116-081810.jpg

20121116-081747.jpg

20121116-081823.jpg

20121116-081839.jpg

20121116-081855.jpg

20121116-081909.jpg

20121116-081920.jpg

20121116-081952.jpg

20121116-082004.jpg

20121116-082042.jpg

27 reaktion på “8400km och jag är i Teheran

 1. Tur? Det är skicklighet och socialtalang som är ditt adelsmärke och anledning att du träffar såna snälla människor. Hoppas vi hörs snart, ta hand om dig och kämpa på!

 2. Afarin! Om du får problem så kan du alltid messa Negar, hon har familj i Teheran. Men du möter garanterat folk som hjälper till med allt du behöver, dom e obscent gästvänliga det där folket.. Kör hårt!
  /Erik

 3. Klart impad – men inte förvånad…. Det är som i en film; det vill säga för oss som tittar på. (Kylan kanske motsvarar vad du förväntade?) Tack för allt fantastiskt du förmedlar och att du orkar det – OCKSÅ!

  • Ja ibland är det tufft men då kan jag plocka fram din sons härliga kommentar och samla lite ny styrka. Nu ser jag fram emot att snart söka mig söderut i Iran och förhoppningsvis lite värme.

 4. You have just sparked my life once more Marcus. Thank you. My time is yours, reach me at your convenience. @pololinguistic

  Kindly,

  Guillermo Feliz
  G

 5. Tjena Mackan
  Sicket otroligt äventyr du e ute på ,å vilka grejor du har fått uppleva så här långt,jag o min familj följer din resa kontinuerligt med nöje,(även några till på UPS håller koll på dig . )
  Vet att du har dagar som är mer än tuffa,men glöm dem å kämpa vidare ,för jag tror ändå att, det du kommer minnas när resan e över e alla de bra dagarna du haft på vägen(hoppas verkligen att de är fler än de dåliga hi hi).
  Vill bara önska dig all lycka till framöver o ser fram emot nya goa kommentarer o bilder från din magiska resa.
  Mvh
  Micke med familj

  • Ja jag ångrar verkligen inte att jag sa upp mig och gav mig av. Visste ju inte riktigt vad man gav sig in på men nu såhär snart halvvägs så har jag svårt att ångra beslutet. Kul att ni följer och hälsa UPS :-)

 6. Teheran måste vara som ingen annan stad. Jäkla långt du har kommit nu =). Att du alltid lyckas bli inbjuden till någon. Du kanske ska bli diplomat sen? :) Ha det Mackan

  • Jag och Toll kan jobba sida vid sida, eller kanske jag ute på fältet och Jocke sköter snacket. Ja det går snabbt och för varje dag kommer jag längre hemifrån, tur att jag ska flyga hem.

 7. Vilken bedrift Marcus att Du nu kommit till Teheran! Trafiken är säkert många resor värre än när jag bodde där 1982-86. Men bergen är nog lika fina som då. Jag har med spänning följt Dig sedan Du lämnade Ankara, vilken resa! Om Du inte redan hämtat ut passet så vet jag att det ligger och väntar på ambassaden.

  • Passet är uthämtat och allt har gått bra. Trafiken är förmodligen lite värre nu för det är totalt kaos morgon till kväll. Kommer om någon dag börja söka mig söderut först mot Isfahan och sedan Shiraz. Ska bli skönt med lite varmare klimat.

 8. Hej Marcus vilket härligt äventyr du är på, vi kollar dig med jämna mellanrum har även gett din blogg till fler. Nu är vi uppe hos mor och far och hälsar på. Du kan då skriva så man får ett gott skratt, men jag förstår att ibland är det inte så kul. Du får fortsatt ha det gott och var rädd om dig .Många tjörnkramar från moster Gunnel och Bosse

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>